Arriba la 10a edició del curs d’edificis d’energia positiva (PEB)

  • Smart energy management

Aquest any, a partir d’aquest octubre se celebrarà la 10ª edició del curs d’Edificis d’Energia Positiva, abans denominat curs sobre edificis de consum d’energia gairebé zero (nZEB). El curs està organitzat per  l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Leitat, Eurecat, el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC).

En l’edició d’enguany, participaran en el curs diversos investigadors del departament d’eficiència energètica i energia tèrmica de l’IREC. D’una banda, l’investigador sènior Jordi Pascual ha col·laborat en l’organització del curs, mentre que Albert Gili i Enric Mont, ambdós enginyers de projectes, participaran en la segona i tercera sessió del curs. Enric Mont parlarà dels Indicadors i eines dels plans ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i PAESC (Pacte de les Alcaldies per a l’Energia i el Clima), i Albert Gili parlarà de la resiliència de la xarxa elèctrica en el canvi climàtic.

El curs es dirigeix al personal tècnic implicat en el procés de disseny i construcció d’un edifici, i té com a objectiu avançar els conceptes que properament seran d’aplicació en el camp de l’eficiència energètica i les energies renovables. 

La primera sessió del curs serà presencial, promovent el networking entre els participants, i les tres sessions següents seran online, posant el coneixement a l’abast de tot el personal tècnic que hi estigui interessat. El curs es farà principalment en català.

Per assistir al curs o a qualsevol de les sessions, cal inscriure’s. Pots inscriure’t a qualsevol de les sessions del curs d’Edificis d’Energia Positiva a través d’aquest enllaç, on també trobaràs el programa detallat del curs.