Comença oficialment el projecte GiDOMUS

  • Smart energy management

GiDOMUS és un projecte LIFE que porta com a títol (en anglès) “Up-scaling the DOMUS Home Renovation Program to Girona province by adopting a Self-Sustaining model with innovative financing and cross-sector collaboration“.

GiDOMUS accelerarà la renovació energètica dels edificis residencials mitjançant l’establiment d’un mecanisme integral de suport que agilitzarà el procés per als propietaris, formarà professionals, generarà consciència entre els ciutadans i agruparà les iniciatives de suport ja existents per amplificar-ne l’impacte. Això s’aconseguirà ampliant el programa DOMUS ja existent, un programa de servei integrat de renovació de llars basat en una finestreta única impulsat per la Fundació Europace a la Garrotxa i altres zones, que actualment depèn de fons públics limitats dels ajuntaments. 

GiDOMUS inclourà el desenvolupament de capacitats per als professionals, programes de formació per al personal de la finestreta única i activitats d’inclusió social orientades a la pobresa energètica i l’equilibri de gènere. El model GiDOMUS s’implementarà i es demostrarà mitjançant l’establiment de set oficines a les capitals de la província de Girona. En última instància, està dissenyat per servir com a model per a la seva replicació en altres províncies de Catalunya i arreu d’Espanya. 

IREC està implicat en gairebé tots els desenvolupaments del projecte, amb un enfocament especial en el desenvolupament d’un conjunt únic d’indicadors clau de rendiment (KPIs) per al disseny i l’avaluació de les solucions GiDOMUS, la definició d’un mètode simplificat per a auditories energètiques automatitzades dels edificis i la introducció d’un model de negoci basat en l’instrument dels Certificats d’Estalvi Energètic. El Dr. Jordi Pascual (com a IP) i la Dra. Soledad Ibáñez, investigadors del Departament d’Energia Tèrmica i Edificació, participaran com a representants de l’IREC. 

La reunió de llançament del projecte es durà a terme a Olot el 2 de setembre de 2024. El projecte té un pressupost total d’aproximadament 1,5 M€ i durarà 3 anys. El consorci està format per 7 socis, incloent-hi la Fundació Europace (líder), IREC, Ecoserveis, Upsocial SL, CEEC, R2M Solution i ECROWD!.

Trobareu la notícia relacionada amb el projecte GiDOMUS en aquest enllaç.

Agraïments (en anglès)

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency (CINEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.