InnoEnergy, Aiguasol i IREC elaboren el nou informe “Rehabilitacions residencials a nivell de districte”

  • Smart energy management

InnoEnergy, l’IREC i AIGUASOL, han elaborat l’informe “Rehabilitacions residencials a nivell de districte” analitzant “diferents models de negoci per a la rehabilitació a gran escala d’edificis residencials en zones urbanes, incloent mesures d’eficiència energètica cost-optimes, com a forma d’incrementar els ratis de rehabilitació residencial en els països del sud d’Europa”, segons el Dr. Jaume Salom, del grup d’Energia Tèrmica i Edificació de l’IREC.

L’estudi mostra com les accions de rehabilitació tenen el potencial de beneficiar significativament a la societat, no només millorant les condicions de vida i estalviant energia, sinó també augmentant el valor de la propietat, promovent l’economia circular, creant o mantenint llocs de treball al sector de la construcció i obtenint estalvis per al sistema de salut (per la creació de condicions de vida en els interiors dels habitatges més saludables).

L’informe proposa tres models de negoci, basant-se en la idea d’establir col·laboracions públic-privades, amb l’objectiu d’implementar remodelacions residencials a gran escala, liderada per l’Ajuntament i amb la participació de diversos actors privats, incloent entitats financeres. A més, els models tenen present la necessària participació dels usuaris finals (és a dir, residents d’un districte) a través d’una estratègia participativa. L’estudi descriu els passos que el procés ha de seguir amb quatre fases seqüencials: la fase de planificació inicial, la fase d’agregació de les comunitats de propietaris, la fase de projecte i la fase d’execució. La fase d’un suport financer s’executa en paral·lel amb la resta de les tasques. L’objectiu final és establir un sistema robust i fàcilment replicable que augmenti les taxes de rehabilitació residencial a Europa.

Per a més informació, seguiu l’enllaç per descarregar l’informe Rehabilitacions residencials a nivell de districte (en anglès) i el Resum executiu (en castellà).