Portada d’IREC a la revista ‘Energy and Environmental Science’


Fabricació i caracterització de la primera micro pila de combustible d’òxid sòlid completament basada en materials ceràmics. Portada de la revista Energy and Environmental Science.

Albert Tarancón, responsable del Grup de Nanoiònica i Piles de Combustible de l’IREC, juntament amb els seus companys de grup i en col·laboració amb investigadors de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) han fabricat i caracteritzat per primera vegada una micro pila de combustible d’òxid sòlid en què tots els seus components funcionals estan basats en ceràmiques.

Aquest treball titulat “Full ceramic micro solid oxide fuel cells: towards more reliable MEMS power generators operating at high temperatures” (Energy Environ. Sci., 2014, 7, 3617-3629) obre una nova generació de µSOFC més fiables, basades en ceràmiques, per la seva implementació efectiva com a fonts de potència il·limitada en dispositius portàtils.  Energy and Environmental Science està considerada una de las revistes més prestigioses en el camp de l’energia i les ciències ambientals, situant-se en capdavantera de la seva categoria al ISI-JCR.

Portada Energy & Environmental Science